mandag den 29. marts 2010

2004 Fratelli Serio & Battista Borgogno Barolo Cannubi


Fratelli Borgogno er en lille producent som opkøber druer til bl. a. Barolo (basis), Barbaresco, Gavi og Barbera. Derudover ejer de selv 4 ha., heraf 3 med nebbiolo rundt om ejendommen på den klassiske Cannubi-bakke ved Barolo by. Enkeltmarksbaroloen herfra er selvsagt flagskibet. Som alle ejendommens vine produceres den i traditionel stil med lagring udelukkende på store fade (40-50 hl).


Farven er utrolig smuk, virkelig klassisk og karakteristisk; lys, klar tegl-/rubinrød med orange kant.
Næsen er fin og kompleks og igen ultraklassisk med kølig, lys bærfrugt, fennikel(frø), jord, kommen, roser, moskus og nyt læder. De samme træk går igen i smagen som begynder lidt skuffende og ufokuseret, men samler sig vildt flot med luft: Fuglekirsebær, cherry, hindbær, jord og fin fennikel-lakrids som afrunder sammen med fuldt integrerede - grænsende til for typen svage - tanniner. Eftersmagen har umodne jordbær, ristet sesam og lange lyse bær.
Det er en meget klassisk Barolo. Stilfærdig, men med flot dybde og kompleksitet. Den er lidt afmålt nu og ikke så åben og oppulent som de 03'ere i samme traditionelle stil, jeg har smagt for nylig. Men man fornemmer at den vil vokse stødt og roligt i de næste mange år. Jeg smagte deres négociant-barbaresco fra 96 sidste år og den var helt forrygende, så jeg glæder mig meget til at følge denne her.
91+ 

3 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Låter sublimt. Helt ny producent för mig, går det att få tag på i Danmark?
En annan fråga: har du något restaurangtips i Köpenhamn som har öppet på långfredagen..?

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Hej Patrik,
Flli Borgogno importeres af Piemontevine som er en lille importør i Hillerød - www.piemontevine.dk

Jeg ville egentlig anbefale dig Enomania på Vesterbrogade. Måske kender du den allerede, men den har desværre lukket langfredag. 'Il Senseo' på Gothersgade - ilsenseo.dk - er også et rigtig hyggeligt vinsted med godt vinkort, jeg kan ikke umiddelbart se om de har lukket på fredag. Det har rigtig mange nok desværre.. Håber du finder frem til noget!

VH Niels

Italienska viner sagde ...

Tack för tips! Il senso har öppet imorgon så vi kör nog på det. Jag såg att det är Distinto som ligger bakom, de var ju med på Vini d´Italia.

Glad påsk!

/Patrik