søndag den 11. november 2012

2011 Jean-Marc Burgaud, Beaujolais Village 'Les Vignes de Thulon'Beaujolais Village fra den ambitiøse Jean-Marc Burgaud som har 19 hektar hovedsageligt i Morgon. Villagen her kommer fra markerne omkring Thulon-slottet og vinificeres med maceration carbonique i 5-6 døgn og lagrer på store fade i et halvt år. Ingen tilsat gær og ingen filtrering.

Efter rigeligt med luft vågner duften op med en temmelig intens karakter. Kraftig frugt og tætte mineraler. Surdej, vaniljesukker, sure sokker og frugt af blåbær og kirsebær - hvilket desværre ikke helt beskriver hvor speciel og uhåndgribelig frugtprofilen faktisk er her. For de italofile kan formuleres som en slags mellemting mellem dolcetto og lagrein her i duften.
Smagen er mere pinot-agtig, dog tættere og mere mørktonet. Meget høj - næsten vild - syre og virkelig saftig bærfrugt - især intensiteten i finishen er ganske imponerende. Her kommer finkornede, ungdommelige tanniner til sammen med den markante mineralitet. Eftersmagen åbner med bigtime Dr Pepper (cherry+vanilin), en virkelig markant karakter der åbenbarer sig dér og holder medium længe.

En vin som vækker opsigt ved bordet med sin særlige kombination af saftig fylde og charmerende lethed. One of a kind! Giv den godt med luft. 99 kr hos A Vinstouw.
87

Ingen kommentarer: