torsdag den 1. november 2012

Prosekto2011 Terre di San Venanzio Fortunato, Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut
Tankgæret. Lys gylden farve og en indbydende duft af pære og franskbrødsskorpe. En dyb og lidt mørktonet duft, som lover rigtig godt. Blød og velbalanceret i munden med en meget delikat smagsprofil med fin frisk frugt og en krydret sødme (11 g/l). I finishen kommer et karakterisk grønkrydret indslag af kaffir limeblade. En seriøs og  vellavet Prosecco - fremragende aperitif, efter hver mundfuld overraskes af hvor forførende og læskende en saft man har i glasset. Drikkes den til mad skal det være helt lette retter. 90 kr. hos Carlo Merolli.

NV Paulinshof, Riesling Sekt Brut
Lysere i farven og mere højfrekvent i duften også: Lys frugt, hvide blomster, masser af kridt, gærbrød. Flot fylde i smagen med den diskante syre i front og så en typisk riesling-frugtfylde i mellemregistret. De markante kridttoner og den høje, tætte syre gør det til en karakterfuld sekt med kant, men strukturen føles alligevel indbydende og charmerende, især sammen med mad - og ikke mindst hjulpet af en blød og meget elegant mousse. Flot balance og en anbefalelsesværdig flaskegæret sekt med masser af rieslingkarakter. 139 kr. hos Løgismose/Magasin.

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

När det gäller prosecco så kan jag verkligen rekommendera CCP. Finns hos Terroiristen/Winewise. Den smakar så där friskt,brödogt och salt som riktig prosecco gör.

Piu Rosso sagde ...

Tak for tip, Ingvar - jeg vil helt klart prøve Casa Coste Piane ved lejlighed!
VH Niels