torsdag den 29. november 2012

2008 Haderburg, Hausmannhof Südtiroler Blauburgunder RiservaEnkeltmarks-riserva fra Haderburg, som dyrker biodynamisk i det sydligste Sydtyrol ved grænsen til Trentino. Husets top-pinot er fra op til 44-årige stokke dyrket i 500 meters højde. Macererer i to uger på ståltanke og lagrer et år på nye barriques og derefter et år på gamle.

Rubinrød farve. Næsen åbner diskret med jordbær, lakridsrod, mandelmasse og karamelagtige fadtoner. Ikke den mest intense eller spændende næse, men ren og fin.
Smagen er anderledes kraftfuld. Her er intens, tæt frugt - fløjlsblød og bred i karakteren, men alligevel saftig og frisk. Jordbær og kirsebær i frugten med et hint af balsamico og med en finish af fin lakridsrod, mineraler og smør-toner fra fadet. Rigtig god længde, flot og kraftfuld i smagen!

Det er en anelse skuffende at denne topvin selv over et par dage ikke rigtig folder sig ud og leverer. Kvaliteten er helt klart meget høj, men stilen er lidt anonym, der mangler ligesom lidt vildskab og pinot-kick ikke mindst i næsen. Men jeg havde også høje forventninger, denne 08'er var blandt mine favoritter på Merolli og Cibi e Vini's pinot nero-smagning i foråret. Lagring påkrævet. Finare Vinare har også smagt.
90

Ingen kommentarer: