torsdag den 20. december 2012

2009 I Veroni, Chianti Rùfina Riserva100% sangiovese fra en mark i Chianti Rùfina-zonen på knap 3 hektar i 250+ meters højde. Maceration i 25 dage og lagring i (50% nye) tonneaux i 18 måneder.

Sort-rød farve. Lidt lukket duft af sort the, sorte kirsebær, krydderier og nyt læder. Med luft vokser en sødme frem i duften, så meget at der kommer et lille drag af svedske og likør og en næsten Apulien- eller ripassoagtig association..
Mørk i smagen også med sødlig og krydret kirsebærfrugt og masser af bittertoner i form af malt og the. Intens og heftig med blus på de fleste parametre - men strittende og ikke videre balanceret. Godt med krydret frugtsødme og lav syre for typen, men alligevel er der ok saftighed. Grove, kraftige tanniner i finishen og en hel del alkohol i eftersmagen. Efter en dag i flasken klapper vinen faktisk sammen og den manglende syre bliver en alvorlig svaghed. 

Det her er måske den hårdest strukturerede sangiovesevin jeg har smagt. Heftige tanniner og i det hele taget en meget mørk fortolkning, hvor man tydeligt mærker den varme årgang. Jeg ville nok have gættet på sagrantino blindt, faktisk. Meget mere dyster og bitter end de to småbrødre i I Veronis portefølje. Jeg er ikke helt tilfreds og vil gerne smage den sikkert mere elegante 08'er, som Italienska Viner og andre er begejstrede for. Måske lagring kan hjælpe lidt? 119 kr. hos Føtex Food.
86

Ingen kommentarer: