fredag den 7. december 2012

2008 Cascina Cucco, Barolo Cerrati Vigna CuccoCascina Cuccos topbarolo i ny årgang. 2007 Vigna Cucco var en klasse bedre end dens lillesøster Cerrati, så efter at have smagt en særdeles vellykket 2008-udgave af Cerratien er vi spændte på hvad Vigna Cucco fremviser i den her årgang. Vigna Cucco er den øverste del af Cerrati-marken, hvor Cascina Cucco har monopol. Den lagrer 2 år på barriques.

2008 Vigna Cucco åbner lidt alvorligt og lukket i næsen, men åbner langsomt op med en skøn klassisk-moderne barolonæse med masser af nuancer og mørk kraft. Kirsebær og røde bolcher i frugten sammen med rust, lak, lakrids og stearin og søde fadtoner af ristede nødder og flødekaramel.
I munden er det en brydsk og seriøs vin med en en hård kerne af stål og ferskensten, rød frugt og unge, tidlige tanniner som sætter godt og hårdt ind og snørrer munden helt sammen i finishen. Syren er (ligesom cerratien fra samme år) relativt afdæmpet og det giver lidt rigeligt med plads til bittertonerne i form af en temmelig bedsk finish med bitter lakrids og kaffebønner. Frugt og fad bløder op i eftersmagen med en lille sødme og smørtoner.

Barolo af høj kvalitet, som minder mere om 06-udgaven end den åbne og mere givende 07'er. 08'eren her har brug for tid til at få fad, alkohol og bittertoner til at lægge sig lidt og frugten til at åbne op. Men så bliver det også godt! Her og nu ved bordet er kvalitetsforskellen mellem cerrati og cucco slet ikke så stor som i 2007, og førstnævnte er måske endda at foretrække - men sådan bliver det ikke ved med at være. Begge udgaver koster 149 kr hos Carlo Merolli.
91

Ingen kommentarer: