søndag den 9. december 2012

Schmidt og Rebholz: Riesling fra Mosel og PfalzHenholdsvis Mosel og Pfalz, moden og ung, sød og tør, great og great!

1997 Heinz Schmidt, Riesling Spätlese Köwericher Laurentiuslay
Moden spätlese fra Heinz Schmidt i Mosel, hvor Laurentiuslay er en af de stejle skråninger ned mod floden overfor Köwerich. Virkelig herlig spätlese-næse med lokkende frugt af mango, dåsepære sammen med mineraler af flint (nærmest over i grøn peberfrugt) og røg og godt med modningstoner af petroleum og nougat.
Masser af ungdom tilbage i smagen, som er sprød og frisk, ja næsten spritzig helt forrest. Så kommer den modne sødme med blød pære og sukat rullende og i finishen er der krydrede bittertoner af peberfrugt, karry, røg og petroleum. Skøn spätlese, et sublimt match til aftenens sushi. Og et af årets kup til 69 kr. hos SuperBest på Østerfælled Torv - tak til Alex fra Kældernoter for tippet!

2010 Ökonomierat Rebholz, Riesling vom Bundsandstein trocken "S"
Rebholz er en af Pfalz' topproducenter. Der dyrkes økologisk og vinificeres med minimal tilsætning. Bundsandstein trocken "S" tilhører Terroir-serien i produktlinien, mellem Lagen- og Rebsortenweine.
En helt vidunderlig ung riesling med friskhed og slank sødme. Åben duft med frugt af gråpære, grøn melon, mineraler og hvide blomster. Smagen er tør og frisk med let spritz og delikat frugt af gråpære og fin mineralitet. Syren er høj og sødmen lav, men det hele balancerer i en forførende helhed, som virkelig vækker appetit på mere Rebholz. Et par år på flasken har givet et perfekt afrundet og åbent udtryk. €16,50 i Tyskland hos unserweinladen.de

11 kommentarer:

Lessrof sagde ...

En mogen Spätlese av god kvalitet för 69DKK låter verkligen som ett fynd! Kan det tänkas finnas på andra Superbest också?

J sagde ...

Var hittar man Rebholz för 10 €?

Piu Rosso sagde ...

Lessrof - nah, jeg tror desværre det er en onetimer hos den enkelte superbest på Østerfælled Torv. Det er nogle uger siden, så den er måske nok udsolgt nu.

J - Sorry. Det er Rebholz's basis-bundsandstein der koster €10,50 hos unserweinladen.de. Denne er købt og betalt som sådan, men de har ved en fejl leveret storebroderen 'S'. Den koster 16,50 Så kan man jo bedre forstå den er så god..

VH Niels

J sagde ...

Ah, OK! Grattis till det köpet. :)

Jakob O.B. sagde ...

Heinz Schmitts spätlese kan købes her: http://www.supervin.dk/produkt/heinz-schmitt-riesling-sptlese-1997.htm

Piu Rosso sagde ...

Hej Jakob,
tak for tip! Jeg har sikret mig en kasse;)
VH Niels

Anonym sagde ...

Naturligvis. Faktisk har jeg ikke selv fået købt en kasse endnu - som sædvanligt er der for mange gode tilbud hos Atomwine :)

BH Jakob

Alex S. sagde ...

Hej Niels.
Jeg er glad for at du kunne bruge tippet og jeg gir dig ret, bestemt et af de bedste kup i år.
Jeg smagte Heinz Schmidt Trockenbeerenauslese forleden, den var på tilbud i samme butik, virkelig et kup også:)
Jule Hilsner
Alex

Piu Rosso sagde ...

Jakob - Ja, Atomwine: jeg ved hvad du mener, Tom har virkelig meget godt og indimellem til rigtig gode priser. Plus, at jeg meget sjældent gider købe 6stk-kasser (eller mere) som hos Supervin og andre. Lige meget hvor god en vin er, så findes der så meget andet derude som fortjener at blive smagt. Men dette kunne jeg ikke lade passere og jeg parrede endda med 6 x Poggio Valente 08, klart den bedste sangio-vin i den prisklasse jeg har smagt i år og meget anbefalelsesværdig.
http://piu-rosso.blogspot.dk/2012/09/2008-fattoria-le-pupille-morellino-di.html

Alex - uh ja, lyder godt med TBA. God jul til dig også!

VH Niels

Anonym sagde ...

Hej Niels.
Jeg køber en del tysk riesling og overholder som regel tre flasker af hver-reglen. Du har hel ret: Med så mange vine på markedet giver det sjældent mening at købe hele kasser. Rødvin med stort potentiale køber jeg dog af og til i hele kasser af. Tak for forslag ved supervin (som jeg aldrig har handlet ved).
Bh Jakob

Kasper sagde ...

Min lokale Superbest havde den ikke mere da jeg først fik øjenene op den. Men til gengæld så var den forsat at købe hos Supervin.dk for 70 kr / flaske, hvis man shopper en kasse, og min er netop ankommet. Glæder mig meget til at finde anledning til at smage på den.

/Kasper