lørdag den 1. december 2012

2008 Duijn, Baden Pinot Noir Alsenhof


Den oprindeligt hollandske sommelier og importør Jacob Duijn har siden 1994 været winzer i Baden, hvor han udlever sin passion for spätburgunder og autentisk vinhåndværk. Biodynamik er for Jacob Duijn den eneste vej til vine med karakter, dybde og kompleksitet og huset er 100% biodynamisk med demeter-certifikat. Laufer Gut Alsenhof er husets basis-pinot. Den kommer fra en mark på 3,6 hektar med 25-årige stokke og et høstudbytte på 45 hl/ha, gæres på stål og lagrer 14 måneder på brugte barriques.

Transperant lyserød farve. Vidunderlig pinot-næse med friske rød frugt og masser af højfrekvente krydderier sammen med tobak, brændt gummi og ubehandlet læder. Skøn og intens duft.
Supertændte hindbær i smagen som er intens, højfrekvent og saftig. Masser af syre og frugt, en smukt spændt bue i forløbet, hele vejen en meget salt væske og hen mod afslutningen med en markant sød spearmint. Flot, syredrevet finish og krydret eftersmag med grønt græs, smør og bagermarcipan sammen med den lyse, røde frugt. Ikke ligeså koncentreret som fx. Haderburgs 08-riserva, men intens og velbalanceret.

En superflot reræsentant for Baden-pinot - er man stinker-trinker som mig er der masser af pivåben pinotduft at glæde sig over og en suveræn evne ved bordet med sin friske frugt, gennemtrængende syre og komplekse krydderaromaer. €17 hos unserweinladen.de i Tyskland, 250 kr hos Theis.
91

5 kommentarer:

Tue sagde ...

Du kan købe Duijn hos Theis og i en vinbutik på Islands Brygge, som jeg har glemt navnet på.

Tue // Vinsvin + Bizonvin

Piu Rosso sagde ...

Hej Tue,
det er da også rigtigt! Det havde jeg egentlig set, men glemt igen åbenbart. 250,- hos Theis for 08 Alsenhof her.
Tak for heads up - vh Niels

Anonym sagde ...

Hej Niels

...og Theis sælger den pt. for 119,95 kr.: http://www.theis-vine.dk/vine/roedvin/tyskland/baden/wiesbaden/2008/laufer-gut-alsenhof-spatburgunder-9469.asp

BH
Jakob

Piu Rosso sagde ...

Hej Jakob - tak for det!! Som med mange af Theis' priser er normalprisen på 250 alt, alt for høj, men 120 er glimrende - Alsenhof koster €17 på gården og hos unserweinladen og Belvini, som er nylig forhandler af Duijn.
God weekend!
Vh Niels

Anonym sagde ...

Hej Niels

Jeg så den tilfældigvis hos Theis, så selvfølgelig spreder jeg det gode budskab. Men bortset fra det har du helt ret ang. Theis' horribelt høje normalpriser - til gengæld har de altid udsalg, så tingene går som regel op alligevel.

God weekend også til dig!

BH Jakob