mandag den 3. juni 2013

2005 Mastroberardino, Taurasi Radici Riserva‘Radici’ er Mastroberardinos traditionelle serie af de klassiske store Campania-vine. Taurasi Riserva undergår lang maceration og lagrer 30 måneder på en blanding af barriques og botti.

Dyb, rubinrød farve. Stor og ekspressiv næse med en saftig frugt af kirsebær, røde æbler og fede sommerblomster sammen med tobak, jord og kemisk-æteriske toner inde bagved af lim og maling. Sødlige fadaromaer af gummi og let vanilie.
I smagen er der virkelig flot samling og fokus. En seriøs og dyb mouthfeel med intensitet i frugten og solid, velbygget struktur i alle led. Syren er høj og mineralerne giver en kølighed som er meget tiltalende i den perfekt modnede frugt. Tanninerne sætter ind helt rigtigt og griber godt fat i afslutningen. Meget lang i eftersmagen.
En fantastisk vin! Stor nydelse nu, men den er tydeligvis ung, og det er helt sikkert at lagring vil bringe endnu mere, når de tertiære nuancer rigtig sætter ind. Den her er bygget til at kunne holde længe!
92

2 kommentarer:

Finare Vinare sagde ...

Ja rackarns vad det smakar gott. Och mer än så, man blir känslomässigt berörd. Ett hederligt vin på alla sätt och vis.

Piu Rosso sagde ...

Hvor er det rigtigt! 99'eren sidder stadig i kroppen selvom det er længe siden. 05'eren bliver også fantastisk er jeg sikker på - har I lagt nogen til lagring?
VH Niels