onsdag den 19. juni 2013

2011 Kellerei Terlan, Alto Adige Lagrein Rosé


Rosato på ren lagrein som overskriften antyder. Terlan er et af de store kooperativer i Sydtyrol, og her - i modsætning til de fleste andre steder - er det ikke kun en dårlig ting; kooperativerne er generelt velanset i Alto Adige og betaler for kvalitet og ikke kun kvantitet. Druerne her er dyrket i op til 500 meters højde, udbyttet er 60 hl/ha og lagringen et halvt år sur lie i ståltanke.

Mørk lyserød farve. Herlig duft med hindbær, jordbær sammen med søde gala-æbler og en distinkt tone af fennikelfrø.
Smagen har saftig tæt frugt med jordbær i front og masser af salte mineraler. Og der er en en interessant bitter tone som går godt i spænd med den sødlige, saftige frugt og salten. Finish og udklang er moderate i intensitet og længde, men det er overordnet et herligt glas rosato med karakter og attitude. En anbefalelsesværdig vin, som med sin tætte frugt, karakteristiske bittertoner og 13% alkohol også er seriøs til tungere sommermad. Og husk - du kan godt drikke rosé og stadig være en bad-ass!
86


3 kommentarer:

Kasper sagde ...

Jeg vil have bye-line ved hånden over hele sommeren. Det er en af de vigtige når maskuliniteten bliver udfordret.

"Og husk - du kan godt drikke rosé og stadig være en bad-ass"

/Kasper

Piu Rosso sagde ...

haha, ja helt klart Kasper - her var den spottet på en kasse i en Brooklyn-vinhandel og spiller selvfølgelig på 'Yes, we can'...
God Sommer,
Niels

Kasper sagde ...

Og jeg havde helt misset den fantastisk kasse på billede før jeg læste din kommentar. Super bemærket.

/Kasper