torsdag den 14. januar 2010

2008 Vicara, Grignolino del Monferrato Casalese



Grignolino er en af de mere obskure indfødte piemonte-druer, som sjældent ses i handelen udenfor italien. Den giver lyse og lette vine, men er meget lille, hvilket resulterer i et relativt højt tanninniveau fordi kernerne udgør så stor en del af druen.
Farven er meget lys rubinrød med pink/orange tendenser. Næsen er køn og raffineret med roser, hindbær, rabarber og lidt lakrids og mynte og med en frisk mineralitet. Smagen er lidt tyndere og enklere, men meget læskende og fin. Lys og blød bærfrugt og friske grøntsager med god hvidpebret tannin til slut. Duft og smagsspekret minder med sit ranke væsen mere om Nebbiolo end Barbera eller Dolcetto, selvom der selvfølgelig her er tale om en mildere og lettere vin på alle parametre. Man er hensat til ravioli på en sommeraften! Dette er en ballerina af en vin, fnuglet og elegant men helt klart med kant og karakter! Perfekt til antipasti og primi.
84

Ingen kommentarer: