fredag den 9. juli 2010

2003 Produttori del Barbaresco, Barbaresco


Farven er klassisk nebbiolo, smuk og moden og gennemsigtig rødbrun med helt orange kant. Duften er virkelig tiltrækkende med modne kirsebær og blommer, jord, skovbund, spyt, lak, anis-bolche, lakrids, cognac og frisk læder. En lille alkoholisk tendens i næsen.
I smagen er de modne bær helt fremme, ledsaget af den intenst nærværende syre, skarp frugt i form af tranebær og appelsinskal sammen med jord, gran (gin!) og tør tobak. Stor lækker udklang med kraftig syre (syntetisk citrus), kirsebær, lakrids og bittertoner a la tranebær, sammen med tanniner som holder ved forbavsende længe på gummerne og langsomt klinger ud.
Et nyt kapitel i den lille fortælling om hvordan traditionelt orienterede producenter har lavet fremragende vin i 2003, selvom der (som måske bekendt) var ekstreme varmegrader over hele europa og altså også i Italien og Piemonte. Produttori aftappede derfor ikke de ni enkeltmarksriservaer, hvilket vil sige at også druerne fra de bedste marker er hældt i normalen her.
Som altid med Produttori er alt ved den her vin ærkeklassisk. Her er masser af alting og det er en moden og kompleks vin, som dufter og smager fantastisk. Philipson importerer, men denne årgang er udsolgt.
 
90+ 

Ingen kommentarer: