tirsdag den 7. december 2010

2007 Tenuta Serradenari, Langhe Rosso 'Renoir'

Som så mange andre vinproducenter i Piemonte er Serradenari inspireret af vinene fra Bourgogne. Udover deres klassiske vine på Nebbiolo og Barbera, produceres også en Chardonnay og så denne 'Renoir' - en Langhe Rosso på 60% Pinot Noir, 20% Nebbiolo og 20% Barbera.

Farven er transperant rubinrød med lyselilla reflekser. Kølig og æterisk duft med sure kirsebær, friske hindbær, hvid røg, benzin og masser af læder. Kaffebolcher, sveller og lidt amaretto sammen med spejderhaglslakrids. En mangefacetteret og knastør duft med en syrlig saftighed, som minder en hel del om traditionel sangiovese. Lækre elementer, som ligger helt tæt op ad hinanden - det er virkelig godt komponeret, dét her.
Smagen har helt lyse bær, røg og lakrids i elegant, mellemfyldig stil. Virkelig flot finish og fantastisk eftersmag med en kraft som kommer helt bag på én: flotte, kraftige unge tanniner tager over i bagkanten og intens spids syre folder sig ud som en blomst i munden. Ribs, røg, grene og sure kirsebær er med hele vejen.
Slank og rank vin med usædvanlig power i afslutningen og meget lang eftersmag med smukt læder, ribsagtig syre og kølige bær. Heftig syre og ditto tannin, så nebbiolos 20% går forbavsende klart igennem i strukturen. Men bærfrugten er Pinot og i den her kombo spiller det max. 
Det er en kanonflot vin som til 79 kr. v/6 hos A Vinstouw er et virkelig godt køb. Den er ung og vokser i nogle år, men er man til rå elegance er den perfekt nu. 
90+ 

Ingen kommentarer: