mandag den 6. december 2010

2009 Masi, Masianco

Masi er et af de absolut klassiske Valpolicella-huse, stadig ejet af Boscainifamilien som grundlagde firmaet i 1770'erne. Masi har købt stort op og er en gigant i området med sine ialt 520(!) hektar. Der produceres store mængder konsumvin, men deres topserier med bl. a. tre enkeltmarks-amaroner hører til i det øverste lag i Valpolicella.

Masianco er Masis bedste hvidvin og laves på 75% Pinot Grigio og 25% Verduzzo fra marker i Friuli. De høstes og vinificeres seperat, Pinot på stål og delvis malolaktisk gæring, Verduzzo-druerne tørrer let (3 uger) inden de vinificeres med fuld malo på barriques hvor de lagrer videre i tre måneder.
Masianco har en gyldengul farve og dufter friskt og sødt med den unge, mineralsk æbleagtige pinot i front og en tungere sødme underneden af ananas og honning og et lille youghurtet gærelement. I smagen er den virkelig fyldig - kraftig frugt af æblemos, ananas og honningmelon med strejf af frisk figen og fadkaramel. Syren holder godt fast og lukker fint med citron og lime i finalen, som leder over i en udmærket mediumlang eftersmag.
Duften er lidt kedelig, smagen er bedst med god krop og balance. Det er en god hvidvin, som er læskende og også har power nok til at ledsage pasta, fed fisk og lyse kødretter.
 
86 

Ingen kommentarer: