tirsdag den 5. april 2011

2009 Muri-Gries, Lagrein

Muri-Gries er et gammelt benediktinerkloster i Bolzano i Alto Adige (Sydtyrol), som producerer vin fra 20 hektar. Basis-lagreinen hér macererer i 8 dage og lagrer 6 måneder på botti, husets lagrein riserva har lidt længere maceration og lagrer 12+ måneder på barriques.

Noget som er fascinerende ved fx. nebbiolodruen er dens totale mangel på sammenhæng mellem farve og kraft. Nebbiolos lyse transparens signalerer en lethed, som på ingen måde harmonerer med den magtfulde megapower man kan møde i duft og smag. På samme måde er det med lagrein - bare omvendt: Lagrein giver tætfarvede, mørke vine som trods farven og stofrigdommen er lette og bløde med en næsten hvidvinsagtig struktur og smagsprofil.
Sådan er det også med denne udgave af lagrein. Sortlilla og helt tæt farve med næsten synligt pigment. Blød og mediumintens duft med kraftigt rødt æble, blåbær, youghurt og lettere toner af pulverlakrids og friskt læder.
Masser af friskplukkede blåbær, æble og skovbæryoughurt i smagen. Syren er levende og nærværende, men ikke dyb eller gennemtrængende, så det overordnede indtryk er en frugtig og blød vin, med god fylde og en 'bred' karakter. Finishen er frugtdrevet og har ultralette tanniner i æbleskræl-genren sammen med let pulverlakrids og mandelbitterhed. Medium længde i eftersmagen, hvor tonerne af melet æble og bæryoughurt går igen sammen med behagelige bittertoner.
Fremfor alt en saftig vin i en subtil og paradoksal stil som kombinerer mørk frugtkoncentration med blød og let struktur - virkelig tiltalende på en anderledes måde, lagrein er helt sin egen. Masser af ren druekarakter og umiddelbar drikkeglæde til en god pris. Anbefales, men findes desværre ikke i DK - €9,50 i Centro Italia, Berlin.
 
86 

Ingen kommentarer: