fredag den 12. august 2011

2006 Giacomo Ascheri, Barolo Sorano

Cantine Ascheri Giacomo ejer marker i Verduno, Serralunga d'Alba (begge i Barolozonen) og Bra (Roero). Poderi di Sorano er Ascheris serralunga-ejendom, hvorfra der produceres to Baroli fra Soranomarken og en dolcetto. I Barolo Sorano gennemgår 60% af druerne meget lang, traditionel maceration i 40 dage med capello sommerso, resten 15 dage ved 30°. Lagres et halvt år på stål, 28 måneder på (15% nye) botti og 10 måneder i flasken inden frigivelse.

Rubinrød farve og frisk næse med lys og klar, rød frugt af hindbær og kirsebær, floralt præg af jasmin og harpiks, mineralitet domineret af stål og røg, kølighed fra (spear)mint og en mørkbedsk farvning fra fad af gummi, tjære og ubehandlet læder. Ikke vildt intens eller personlig næse, men arketypisk og tiltalende med masser af frisk nebbiolofrugt.
Tændt og levende i smagen med rigtig flot koncentration i den saftige kirsebærfrugt og syre hele vejen ud til finish. Rigtig flot fokus i forløbet og godt bid i afslutningen med en smuk, tæt lakridsrod, tjære og integrerede tanniner. En lettere struktur end 04'eren - især tanninerne er meget mere moderate - til gengæld er indtrykket lidt mere velbalanceret og elegant.
Eftersmagen har distinkt appelsin(juice) sammen med lys og lang, rød frugt af især hindbær og små smørtoner ude i spidsen.

En flot Barolo i klassisk snit. God kraft, fylde og fokus, men udtrykket er især overordnet elegant og stringent - og en anelse tilknappet. Strukturen er afdæmpet, men der er krop og frugt til lang lagring. €20 hos superiore.de er en rigtig god pris.
 
91 

Ingen kommentarer: