onsdag den 17. august 2011

2007 Sportoletti, Assisi Grechetto

Hvidvin på 100% Grechetto fra den lille umbriske DOC Assisi i bakkerne omkring den berømte by øst for Perugia og nord for Montefalco. Sportoletti er nok den bedste producent her, ihvertfald den eneste med eksport-succes, måske ikke mindst på grund af den internationale stil udført af Riccardo Cotarella (også ønolog for Falesco m. fl.). Sportoletti råder over 20 hektar og 5 af dem (300 moh) bruges til denne Grechetto.

Meget mørk og smuk, gylden farve. Frugtig duft af citrus, friske abrikoser, dåseferskner og lidt grønne æbler og en ganske let modning a la halm eller nødder.
Smagen er mere tung og moden end duften med kraftige tørrede abrikoser, æblegrød, ferskner igen og så en delikat bitterhed a la æbleskræl /-stilk i finishen. Lille halmagtig modningstone dukker frem efterhånden her i smagen også. Flot udklang som lægger ud med lyng og honningbolche og klinger gradvist ud med den gule frugt.
Tæt og ren over hele forløbet med lav syre, men flot koncentration og en cremet, fyldig struktur. Alderen har tilført en rund dybde uden at smide hele friskheden. Meget høj kvalitet i denne prisklasse. Theis Vine pt. 60 kr.
86 

Ingen kommentarer: