tirsdag den 9. august 2011

2008 I Veroni, Toscana IGT

I Veroni er en klassisk producent i Chianti Rùfina. Toscana IGT er deres basisrødvin som er lavet på 60% sangiovese og 40% merlot med 12 dages maceration og lagring i 7 måneder på halvstore botti. En vin som blev solgt meget billigt af Dansk Supermarked og Carlo Merolli for et halvt års tid siden - vi stester til en gang hjemmebagte pizzaer.

Allerede ved åbning overrasker denne vin med en rigtig fin duft. Med det samme mere tiltalende og klassisk end jeg husker I Veronis Chianti Rùfina. Lys rubinrød farve og slank, let-mineralsk næse med masser af sødlige kirsebær, våde blade og tørre tobaks- og røgtoner.
Lækker sangiovesefrugt i smagen, lyse klare kirsebær i en dejligt kantet stil med let bitter frugt og igen tørre toner af tobak. Enormt læskende vin med en meget tiltalende eftersmag med salatagtig saftighed af kinaradise, eukalyptus, frisk merian i udklangen af den røde bærfrugt. Hverken lang eller intens, men med balance og et vellykket fokus på frisk saftighed.
Stor drikkeglæde til enkel mad og med et par år i flasken har den fået en lille blød modningstone, som klæder frugten rigtig godt. Cabernet og sangiovese har jeg svært ved at forstå, mens merlot og sangiovese er et langt mere indlysende match. Denne vin minder mig om Lamborghinis Trescone, som er bedre og dybere men har den samme bløde, tobakkede stil fra merlot-sangiovese-blandingen med kort fadlagring.
 
85 

Ingen kommentarer: