mandag den 22. august 2011

2006 Malvira, Roero Arneis Trinità

Malvira drives af brødrende Damonte som grundlagde firmaet i 70'erne. De overtog huset fra deres far som havde solgt vin i bulk siden 50'erne. Malvira anses generelt for at være bannerfører per eccellenza for den indfødte hvidvinsdrue arneis, som har sin egen DOCG her i Roero i Piemonte. Huset har arneis på 42 hektar og har i 25 år aftappet 4 arneis-vine: en normale og tre enkeltmarker - Renesio, Trinità og Saglietto. De lagrer 6 måneder - Renesio på ståltank, Trinità 20/80% på barriques/stål og Saglietto 50/50%.

Trinità har en smuk mørk-gylden farve og en tyk struktur i glasset. Duften er dyb og kompleks med frugt i front af moden pære, fersken og abrikos sammen med lyst læder, lakridsrod og modningstoner af ristede nødder, hvid balsamico og helt inderst støvede toner af mørtel og mel.
Tæt, gylden frugt i smagen - det er en saftig vin, med en balanceret, moden syre, som understøtter de mangefacetterede frugt- og modningstoner. Ret intens og fyldig, især på midtpaleten. Finishen er specielt delikat med remonce, lakridsrod, frikt træ og en lille fin pistace-tone som trækker ud i eftersmagen sammen med den likør-sødlige frugt og den dybe syre. Alkoholen er oppe på 14% og der er en del glycerol-sødme især ved lidt højere temperatur, men det er holdt i ave af den flotte frugt og der er ingen sprittede træk overhovedet.
Det er en vin som er i perfekt modenhed nu og har gyldne øjeblikke i både næse og mund. En smuk vin fra en meget sikker hånd. Theis Vine importerer Malvira.
 
90 

Ingen kommentarer: