lørdag den 15. oktober 2011

Terroiristen


Jægersborggade på Nørrebro er et fascinerende og sammensat sted. Her er en helt speciel stemning af driftighed på flere niveauer. På den ene side er der de The Wire-agtige scener, komplet med dealernes politiadvarselshuj, gemte stashes og våben på parkerede bilers hjul, og på den anden side er gaden Nørrebros pendant til Værnedamsvej med en perlerække af trendy gourmetsteder - Meyer, Grødbar, Relæ, Coffee Collective mv. - og så byens måske allerbedste vinbar, ihvertfald hvis man er til terroirdrevne italienske vine: Terroiristen. Et enormt hyggeligt sted med et fantastisk sortiment som kommer fra indehaveren Stefan Jensens importfirma Winewise. På væggen kan man se hvilke vine der er åbne i dag og kunne man tænke sig noget andet er det ikke umuligt at det kan åbnes. Derudover er der naturligvis hele flasker en masse og et fint lille spiskort med enkle ting som går godt i spænd med et glas vin. Jeg fik en tallerken god bresaola med parmeggiano og pesto, som var perfekt sammen med et glas:

2007 Giacomo Fenocchio, Barolo
Nys frigivet Barolo Normale fra det klassiske hus i Monforte d'Alba som producerer cru-Barolo fra Bussia, Villero og Cannubi. Traditionel stil med naturgær, 4 ugers skalkontakt og lagring på store 50 hektoliters fade.
Rubinrød farve. Meget lukket i duften hvor ungdommen er åbenbar - syrlige kirsebær, lidt dækgummi og pulverlakrids, men ellers ikke meget på nuværende. I munden er det helt anderledes - stor kraft og med den typiske halvdøve indgang i frugten som så bare bliver ved og ved at crescendere: En kondenseret Bolero i munden! Intens syre og fokuseret, skarp frugt med stor, tindrende fylde. Mørke cement-tanniner nedenunder er med næsten fra start og strammer let til, perfekt balanceret, i finishen. Elegant - ikke for meget, ikke for lidt. Lang udklang med intens frugtsyre og nærværende kød- og trøffeltoner, som også må dukke op i næsen med lagring. 
Det er rigtig godt det her, jeg holder meget af kombinationen klassisk stil og varm årgang i Barolo. Savner meget i duften, men det kommer - der er potentiale her. (90-91)
Italienska Viner har (sammen med netop Stefan Jensen) været på besøg hos Fenocchio .

7 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Har du varit och hämtat din Le Piane-beställning Niels? Förresten, är felstavningen i rubriken medveten eller 'a Freudian slip'? ;-)

Fenocchio gör härlig barolo. Dock måste jag säga att kvalitetsskillnaden mellan normalen och cru-vinerna varit anmärkningsvärd när vi provat men förmodligen gynnas normalen ett varmt år som 2007.

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Hej Patrik! Puh, jeg nåede at få et ekstra i i rubrikken inden CIA lukkede siden..;-) Tak for det. Ingen Piane denne gang, heller ikke Trinchero, Bressan, Cappellano, Lano, Lessona, Cornelissen eller nogen af de andre to-die-for's: var bare hurtigt forbi til en let aftensmad og gave-bobler inden en koncert, så det var ikke dagen til at slæbe. Men det er jo simpelthen et forrygende sortiment, han har! Det er bare at begynde fra en ende af, ligesom du har gjort - det giver mange gode oplevelser, virker det til!
Apropos sortiment kommer jeg lige fra en stor smagning her i Aarhus, hvor Carlo stjal scenen med et killer-lineup, mere om det senere:-) Desværre er jeg blevet forhindret i at komme til hans smagning på mandag, jeg havde ellers glædet mig meget til Antonelli, Schiavenza 07, pinot osv...
God weekend, Niels

Piu Rosso sagde ...

Forresten, Patrik - ang Fenocchio: De lister ikke engang normalen på hjemmesiden, ved du om den er ny i porteføjlet? Stefan sagde at det var en uofficiel cru, altså ikke frasorteringer fra bussia etc, men jeg glemte at spørge om hvilken.
07 normalen her var rigtig god og havde sikkert gavn af årgangen, som du er inde på, men jeg kunne godt forstille mig et ekstra gear i cru'erne!
Vh Niels

Italienska viner sagde ...

Ser fram emot en Aarhus-rapport a presto.

Claudio och Alberto Fenocchio har ju var sitt företag och jag tror att det är Alberto som gör normalen. Jämför:

http://www.giacomofenocchio.com/

http://www.fenocchio.com/

/Patrik

Michael Gram sagde ...

Glæder mig til at læse din Århus-reportage. Var selv til stede lørdag og er enig i at Carlo lagde niveauet.

Følger iøvrigt din blog med stor interesse - mange spændende vine og god indsigt.

Piu Rosso sagde ...

Patrik - aha, det giver mening, tak!

Michael - Tak for det! Den er postet nu:-) Havde man italiensk fokus, var Veneto klart i overtal - ikke mindst pga. Carlos lille klassikervertikal. Så det blev min vinkel, man må jo sortere lidt i indtrykkene

VH Niels

Piu Rosso sagde ...

Vinhulens indlæg om smagningen hos Carlo Merolli 27/10:
http://www.vinhulen.dk/carlomerolli2011.asp

/Niels