fredag den 2. marts 2012

2001 Le Mazel, Cuvée Mias VdP de l'Ardèche

Jeg har en ambition om at smage a) mere lagret hvidvin og b) mere 'naturlig' hvidvin. Tilsammen er a+b måske en risikabel affære, men ikke desto mindre bonger aftenens vin ind på begge parametre. Vi smagte for nylig viognier/chardonnay-blendet fra søskendeparret Oustric's Domaine du Mazel med stor fornøjelse og ser frem til denne topcuvée på 100% viognier.

Mias er tæt gulorange - nærmest beige - i farven med masser af finkornet bundfald. Voldsom og vild duft med masser af power og moden sødme: Kagedej, marcipan, lynghonning sammen med en helt trillebør af gul-brune nedfaldsæbler og lidt tørret abrikos. Også mørke toner af salmiak, karklud, spiritus og træstamme.
Fyldig og viskos i munden med en uhyre salt fornemmelse og en intens og tætvævet frugt af nedfaldsæbler (/for gammel æblejuice) sammen med en sødme af sultaniner og tørret abrikos og en tæt, kraftfuld syre som pakker det hele ind. Tanniner og alkohol i en blød finish og igen masser af de gamle æbler i eftersmagen sammen med en tone af bitterlikør.

Mias er ikke helt så frisk og fornøjelig som Les Lèches fra 2005, men det er en 'større' og dybere vin; oppulent, moden hvidvin, som er smækfyldt med viogniers aromatik og hands-off-strategiens karakteristika. Masser af syre, frugt og struktur og i det hele taget en oplevelse!
91

Ingen kommentarer: