onsdag den 31. oktober 2012

2010 Fontanafredda, Langhe NebbioloFontanafredda er en kvantitativ gigant i Barolo med monopol på store marker i Serralunga d'Alba. Med 90 ha er det den største private producent i Barolo. Som med mange andre storproducenter er det ikke den største respekt der står om firmaet og man kan kun fantasere om hvad disse marker kunne levere i hænderne på mere ambitiøse producenter, som Alessandro Masnaghetti er inde på i noterne til sit Serralunga-kort. Det var ikke desto mindre faktisk en flaske Langhe Nebbiolo fra Fontanafredda som for længe siden henledte min opmærksomhed på denne mærkelige karakter af en drue. Her tester vi 2010-årgangen, som lagrer et år på store fade.

Transparent tomatrød farve. Udmærket duft af kirsebær og jordbær, lidt jord, tobak og lakrids og i begyndelsen også et lille flygtigt serralungawiff af mint og trøffel. En fin, lille nebbiolonæse som er bedst ved åbning.
Smagen har den samme frugt af kirsebær og jordbær i en ganske frugtig stil. En frisk vin, selvom syren ikke er den højeste. Lidt vandet på midten og kort. Finishen har lige akurat mærkbare tanniner. Men nu er det jo heller ikke Barolo der er i glasset, og det tyder på at Fontanafredda i det mindste gør hvad andre storproducenter ofte forsømmer: Tager druer fra til Langhe Nebbiolo istedet for at pryde det hele med det store B.

50 kr er en glimrende pris i Kvickly. Man kan få bedre LN, men ikke til den pris. En ok og druetypisk nebbiolo til hverdagens pasta, pizza etc.
84

Ingen kommentarer: