tirsdag den 15. januar 2013

2009 Alois Lageder, Alto Adige Pinot Noir"Vores mål er ikke at producere imposante, vægtige vine som imponerer ved blindsmagninger. Vi vil lave alsidige vine med dybde, som man gerne drikker 2. glas af og som passer sammen med mad". En sympatisk indstilling hos Alois Lageder, som passer som hånd i handske med vores egen. Lageder er under gradvis omlægning til biodynamisk produktion, og de laver to blauburgundere hvoraf denne kommer fra 10-40 årige stokke på en håndfuld små parceller på det øverste Mazzon i 400+ meters højde. Udbytte på 56 hl/ha, gæring på stål og lagring på slavonske botti i 15 måneder.

Rubinrød farve med grantrøde træk. Næsen åbner lidt tilbageholdende med saltlakrids, kirsebær og guldkorn og åbner efter en dags tid i flasken op for mere kompleks rød bærfrugt under masser af røg, urter og lakrids.
Mere decideret pinot-karakter i munden med den delikate og typiske frugt af hindbær, ribs og skovjordbær. Meget salt og tætvævet i smagen, med høj syre og saftig frugt. En forholdsvis smalspektret men intens pinot med god koncentration, cremet/olieret midte og godt med mineralske bittertoner i finishen. Afslutningen er en anelse hård og varm, men ellers er det en flot balanceret vin, som nok er mere italiensk end burgundisk og sender tankerne i retning af en slank barbera af høj kvalitet - med samme madvenlighed og drikkeglæde. €13 i Tyskland hos unserweinladen.de
88

Ingen kommentarer: