torsdag den 3. januar 2013

3 x €10-riesling2011 Künstler, Rheingau Riesling trocken
Klassisk og meget velbalanceret Rheingau med en virkelig fin rieslingkarakter. Let sødme i duften med moden pære og abrikos, bivoks og en let træ- eller kalkagtig bittertone. Tør, men rund i munden med masser af charme og fremfor alt balance mellem sødme, syre og markante (mineralske) bittertoner. Flot! (87)

2011 Josten & Klein, Mittelrhein riesling trocken
'Männer-riesling' blev den kaldt af vinhandleren og det er da også den kraftigste og mest radikale af disse tre. Her er fuld tryk på riesling-næsen og en hel del automekaniker trods den unge alder: Diesel og dækgummi blander sig med en delikat og tæt floralitet med æblekernehus, citrus og hvide blomster. Knastør, krydret og fyldig - hård og næsten magtfuld i smagen, samtidig med at den indynder sig med et lille spritz og en saftig syre. En af de bedste basisrieslinge, jeg har smagt! (90)

2011 Pauly, Mosel Lieserer Schloßberg Riesling trocken Kabinett 'Purist'
Purist er et rammende navn til denne riesling - trioens mest slanke vin med næsten vandklar farve, lav alkohol og tæt på ingen restsødme. Fin og delikat duft af gråpære og granny smith og en virkelig læskende fornemmelse i munden med let spritz og frisk, sank frugt. Der er næsten schorle-fornemmelse her og enkelheden som læsker så godt, gør samtidig vinen lovlig hul på midten og i eftersmagen. Meget atypisk Mosel. (85)

Henholdsvis €10, €11 og €9 hos Not Only Riesling i Berlin.

Ingen kommentarer: