lørdag den 5. januar 2013

2009 Seehof, Westhofener Steingrube Spätburgunder 'Derby'Pinot fra Florian Fauth på Weingut Seehof i Rheinhessen. Druerne kommer fra Steingrube-marken i Westhofen og lagrer 18 måneder på små fade.

En af de lyseste rødvin vi har haft i et glas, helt lyserød og transparent. Meget smuk og ultraslank næse med friske, pinotkrydrede hindbær og jordbær, sødme af marcipan og hyacinth og mineraler i form af den fineste røg, kridt og lakridspulver. Intens, frisk og æterisk i duften, meget lovende. 
Og det opfyldes: Smagen er ligeså slank og sylespids med fantastisk fokus og renhed. Der fornemmes en vis fylde i frugten, mere på grund af den tætvævede aromarigdom end koncentration. Der er godt med kräuter og mineraler, og i den intense finish kommer masser af saltlakrids og tørre fyrgrene til. De fine, røde bær trækker ud i eftersmagen sammen med den høje syre og en lille fed undertone af smør eller olivenolie. Medium længde.

En utroligt elegant vin, som man bare må elske for sin renhed, aroma og drikbarhed. Topvalue fra Seehof, 119 kr. hos Atomwine. Italienska Viner har også smagt og Finare Vinare har besøgt.
90

Ingen kommentarer: