onsdag den 23. januar 2013

2011 Tiefenbrunner, Alto Adige Pinot Nero Turmhof


Purung pinot fra Tiefenbrunner's mellemserie 'Turmhof'. De unge stokke står på to forskellige marker omkring Kurtatsch, den ene i 4-500 meters højde, den anden helt oppe i 850 meter. Modner 8 måneder på store fade og brugte barriques.

Ung farve med lysviolette træk. Temmelig pinot-typisk næse med livlige røde bær og saltlakrids. Lukket, men med luft kommer røg, sødlige krydderier og råt kød til, og duften åbner op og bliver mere interessant. Også smagen åbner gradvist op og er efter et par dage i flasken blevet virkelig delikat med velbalanceret rød frugt af ribs og hindbær og toner af røg og kød i finishen. Mellemfyldig krop og medium længde med en anelse varme fra de 13,5% akohol.
Det er et stykke fra de syre- og mineraldrevne tyske basispinot'er i stilen, og fornemmelsen er meget italiensk med rund, syrlig frugt og bløde lakridsnoter. Men det er godt, især den sidste sjat, så den skal selvfølgelig luftes grundigt medmindre man vil følge opvågningen over nogle dage. €12 i Tyskland hos Unserweinladen.de
86

Ingen kommentarer: