lørdag den 12. oktober 2013

2008 Manoir de la Tête Rouge, Saumur ‘l’Enchentoir 253’Guillaume Reynouard har dyrket økologisk i Saumur siden 1999. Her i Puy Notre Dame har han 2 hektar med 50-årige cabernet franc-stokke. Vinen er spontangæret, lagret 2 år i 30% nye barriques og aftappet uden filtrering og med minimal svovl.

Dyb mørkerød farve. Duften er meget lille, men vågner efterhånden lidt op med en meget fin lakridstone sammen med den mørkerøde frugt af kølige solbær/hyldebær/brombær. Overordnet set dog lidt kedelig i næsen.
Smagen er syrlig og stram. Meget slank mørkerød frugt, som har fin intensitet og saftighed i begyndelsen, men mister kraft henover midten og fremstår noget vandet. Finishen har fin lakrids og kridtede tanniner, men er for kort.

En skuffende præstation af en ellers ambitiøs og sympatisk vin. Slanke og syredrevne vine er som bekendt right up my alley, men her er der ikke så meget andet at komme efter. Viser ingen tegn på ælde, så det er nok ikke derfor, men det kan jo være at frugten og det generelle aromaspil har været mere levende for et par år siden. 135 kr. hos Gladvin.dk (Rosforth & Rosforth).
85

Ingen kommentarer: