onsdag den 9. oktober 2013

2012 Majnoni Guicciardini, ChiantiPurung økologisk Chianti fra Pietro Majnoni. De fleste importører lovpriser deres vine pr. automatik, nogle mere troværdigt end andre. Carlo Merolli er som regel mådeholden, og når han har superlativerne fremme, plejer der at være noget om snakken. Det har han med denne basis-12’er og vi er spændte på at se om det holder stik:

Mørk rubinrød farve med violet tone. Åben og generøs duft med masser af mørke søde kirsebær, ananasæbler, lakrids og stilkede peberfrugt-toner.
I munden er det en decideret tørstslukker, som har høj frisk syre og alligevel en temmelig fyldig krop med rund sødme i frugten. Finishen er eminemt med spejderhagl-lakrids og fast bid fra den unge syre. Små lette tanniner ud i spids. Med næsten 14% er det ikke en let vin, og der er en lille varme i slutningen, men ikke nok til at forstyrre det helstøbte - omend meget unge - udtryk.

Forventningerne indfries - det her er virkelig den enkle sangiovese fra det toscanske trattoria som alle drømmer om at møde igen. 79 kr. hos Carlo Merolli.
87

2 kommentarer:

Italienska viner sagde ...

Majnoni är stabila grejor, chianti-12:an måste kollas upp.

Håller för övrigt med dig om att Carlos nyhetsbrev är föredömligt nyanserade, för att inte tala om att de är ovanligt trevligt och initierat skrivna. Otaliga är de danska vinhandlarnyhetsbrev som plockats bort ur mejlflödet pga dessa ständiga lovsånger och all irriterande poängexhibitionism.

/Patrik

Piu Rosso sagde ...

Patrik - ja du har helt ret, det er temmelig trættende..

Jeg har også Majnonis 08-riserva liggende som jeg ser frem til at smage

VH Niels