lørdag den 25. januar 2014

2012 Ca’ di Rajo, Lemoss Glera frizzante


Her har vi virkelig herlig frizzante fra Treviso i det østlige Veneto. En enkel og læskende vin, som alligevel på ingen måde er kedelig eller endimensionel. 
Lemoss er på druen glera (prosecco) og spontangæres, andengæres i flasken og er ufiltreret. Lukket med kapsel og 10,5% alkohol.

Mat lysegrøn farve. Intens og levende duft med grønne æble, melon, citronskal, krydderkviste og gær. Smagen er let mousserende og faktisk temmelig øl- eller nærmere cidre-agtig. Frisk og læskende, tør men med en velbalanceret sødme og et bittert nap. Perfekt hvis man indimellem vil have et hvidt break fra lambruscoen. Carlo Merolli importerer, 75 kr.

4 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Kul att den finns i Carlos sortiment. Provade denna för ett par år sedan och gillar flaskjäst prosecco skarpt.

Piu Rosso sagde ...

Arh ja, nu ser jeg den ovre hos dig Ingvar, og genlæser også dine fine prosecco-besøg og -posts! Kender du andre gode prosecco-frizzanter (bio/natur) som jeg skal tjekke og som kan fås her i omegnen?
VH Niels

Ingvar Johansson sagde ...

Niels ! Fabio har Silvano Follador. Bio men inte frizzante. En är tankjäst och en annan flaskjäst enl "champagnemetoden" men båda är riktigt bra. Stefan J/Terroiristen/Winewise importerar CCP som gör en fantastisk flaskjäst bio-frizzante. Tyvärr har min favorit Zanotto ännu ingen importör men förhoppningsvis löser det sig snart. En annan favorit som inte bör missas är Costadilá som gör en orange, flaskjäst prosecco. Mycket spännande. Cantina Gatti är också värd att leta efter.

Piu Rosso sagde ...

Tak Ingvar!! Meget værdifuldt - så er det bare at gå i gang;)
God weekend,
Niels