fredag den 24. januar 2014

Stodden & Deutzerhof fra 2009

To meget anbefalelsesværdige spätburgundere fra Ahr, det lille nordlige vinområde i Tyskland, hvor forholdene for pinot er ideelle og rødvinsproduktionen dominerer. Stodden, Deutzerhof, Adeneuer, Meyer-Näkel og Kreutzberg er nogle af topproducenterne her. Her to mellemklassevine:2009 Jean Stodden, Ahr Spätburgunder JS
Selektion fra de stejle skifferskråninger i Rech og Dernau. Macererer 19 dage uden stilke og lagrer 17 måneder på nye barriques.
Helt lys og gennemsigtig teglrød farve. Vidunderlig æterisk næse med violer, appelsin og kirsebær. Heftige toner af moskus og salmiak, og fine træk af kaffe og nødder fra fadlagringen.
Fantastisk i munden, tæt kraftig saltlakrids, koncentreret og tæt syre og frugt, men helt elegant og ultraslank og med et saftigt udtryk i frugten. Smukt greb i finishen hvor komponenterne - især salmiak, syre og kridtmineraler - samler sig og sætter punktum inden eftersmagens lange ekko. En stor vin.
912009 Deutzerhof, Ahr Spätburgunder Balthasar C.
Masser af pinot-oplevelser at hente i næsen her med charmerende frugt af hindbær og skovjordbær sammen med lakridsrod og flotte, let udviklede fadaromaer af svampe/moskus, dild og karamel. I munden er syren frisk og levende og der er et virkelig flot spænd mellem delikat og lidt slikken frugt og fad på den ene side og strukturen med høj syre og elegant tannin på den anden. Flot dybde i kernen, formodentlig fra spontangæring og/eller lang maceration. 
Balthasar C. lagrer på store fade og brugte barriques.
Smager af mere Deutzerhof!
90

Begge vine er købt i Tyskland til hhv. €20 og €19.

Ingen kommentarer: