torsdag den 30. januar 2014

2010 I Veroni, Chianti Rufina Riserva


Jeg købte den her i håb om det var varmen som ødelagde 2009'eren - der har nemlig været talt godt om 08’eren. Men jeg må konstatere at det nok bare er vinens stil som ikke appellerer til mig: I Veronis riserva er stor, tung og ret kluntet efter min mening.

Farven er sortrød og næsen har kirsebær, sort the, lakrids og en dyb likøragtig sødme. I smagen er den tæt og voldsom med hård frugt, bitre tanniner og markant alkohol som sætter tidligt ind. Jeg er stor fan af heftigt strukturerede vine, men det skal følges af en elegance i frugt og aromaspil for at jeg synes det er interessant.
Vinen her er på ren sangiovese som macererer 25 dage på cement og lagrer 18 måneder på 50% nye tonneux.
Købt i Føtex Food, 75 kr. ugen ud. I Veronis basisvine tiltaler mig mere. Carlo Merolli importerer også I Veroni.

2 kommentarer:

Carlo sagde ...

'allí, 'alló : jeg har linket til din vurdering fra min webshop. Har modtaget et mindre parti 2010 Riserva som jeg vil gerne gensmage. Har skrevet også til producenten: prisen 75,- kr. virker suspekt og på mange måder er et godt spejl til din kommentar. Det ville ikke være første gang at en producent sender en lettere ramponeret fad til en køber der ikke ønsker at betale fuld pris, lige som der kan være tale om en flaske/et parti der har været udsat for for meget varme. Der er dømt Rufina Riserva 2010 i weekenden.....
Ciao,
Carlo

Piu Rosso sagde ...

Hej Carlo! Spændende, glæder mig til at høre hvad du synes. Jeg havde ikke set du havde fået 10'erne også - det vil jeg tilføje.
VH Niels