søndag den 16. februar 2014

2011 Giorgio Clai, Sveti Jakov Malvazija


Giorgio Clai har 7 ha i den kroatiske del af Istria. Der har aldrig været anvendt kemikalier i marken og Clai producerer vine som man har gjort det gennem generationer siden. Spontangæring i åbne fade og med 4 måneders skalkontakt for malvasiaen her. Minimal svovling ved aftapning.
 
Dyb gylden farve. Lægger ud med en sky næse af stikkelsbær, lakridsrod og lyst læder, men vokser med luft til en flot mørk-krydret duft med earl grey, rosmarin, mælkechokolade, humle, mint og appelsinmarmelade.
Majestætisk i smagen med tæt, koncentreret krop og en velplaceret syre som sikrer friskheden. Frugten levende og slank med stikkelsbær, appelsin, lakrids, bitter pebermynte og masser af alkohol. De 15% er tydelige, det er temmeligt tungt strukturet, det her..
En stor og imponerende vin, men for ung og leverer på nuværende ikke på samme niveau som fx. Princic’ 09er, Roxanich’ 08er eller Radikons 04er - men det kommer den måske til. Den er meget stærk; med nogle dage i flasken falder alkoholen lidt til ro og det giver fortrøstning for fremtiden, men læsset er tæt på at vælte.
 €28 i Tyskland hos Orange Wines.
90

Ingen kommentarer: