søndag den 9. februar 2014

Den Vandrette


Brødrene Rosforth har længe været centrale på den københavnske (natur)vins-scene. De importerer økologiske og biodynamiske vine af meget høj kvalitet fra især Frankrig fra det lille sted under Knippelsbro og man kan købe mange af vinene på deres webshop gladvin.dk.

Nu har de åbnet vinbaren Den Vandrette på Havnegade, og det er seriøst et must-go-to-place, hvis man er interesseret i naturvin - nej, hvis man kan lide vin i det hele taget. Masser af lækre ting på glas og flaske, en afslappet og virkelig hyggelig stemning, servering helt i top og rimelige priser. Charcutterie og én varm ret serveres hver dag, vi fik en god cassoulet til tre skønne glas - det bedste var Olivier Cousin’s Le Grolle fra Anjou, som var mat hindbærrød og havde en superintens og vild duft med masser af lækkert snavsede toner og en slank, lakridset frugt med hindbærbolcher og ribs. Original i munden, hvor den nærmest begynder sødt og slutter meget tørt med fine lakridsagtige tanniner. Jeg fik også min første pineau d’aunis og en overraskende god merlot/tempranillo fra sydspanien, som havde fylde og mørk frugt, men også en slank, næsten loire-agtig parfume i frugten og masser af livfuld bio-karakter.

Stor og varm anbefaling af Den Vandrette, som føjer sig direkte til toppen af steder for naturlig og original vin i København.

Ingen kommentarer: