søndag den 2. februar 2014

2010 Domaine André et Mireille Tissot, Arbois Poulsard Vieilles Vignes


Love at first sight! Det her er min første poulsard og hvilken vin! Tissot arbejder biodynamisk og vinificerer naturligt. Poulsarden her spontangærer med skalkontakt 20 dage i åbne stålkar og ligger et år på store fade. Ingen tilsat svovl overhovedet, ingen klaring eller filtrering.

Meget smuk farve - helt lys og transparent orangerød. En fantastisk, slank duft med ren frugt og de fineste aromaer: Blodappelsin, tranebær, ruskind, rensdyrlav, lyng, røg, sten. Umiskendelige biotoner er med fra start og en utroligt elegant kerne vokser frem med luft. Duften sender tankerne direkte mod ultratraditionel nebbiolo/nerello eller kølig pinot noir.
Fjerlet i munden med flot, høj syre i den slanke frugt. Kølige stenmineraler bliver helt hen i afslutningen til elegante, men meget markante tanniner. Fine røg-toner og et fast syregreb understøtter finishen. Aromaspillet i frugten i er rigt og komplekst, det er uhyre elegant det her.

Det er umuligt ikke at længes efter den næste slurk! En vin som virker betydeligt ældre end den er, men spørgsmålet er jo så om det ikke i virkeligheden er konventionelle vine som holdes kunstigt unge.. Uhørt elegance og renhed - en af de bedste rødvine jeg har drukket i lang tid! Desværre udsolgt nu, 150 kr. hos Rosforth/Gladvin.


Ingen kommentarer: