fredag den 29. august 2014

2006 Guiseppe Campagnola, Amarone della Valpolicella


Amarone på 65% corvinone og 35% rondinella, som er tørret i 100 dage. 30 dages maceration og lagring 2 år i store slavonske 50hl-fade (60%) og franske barriques. 15% alkohol.
Stor næse med tæt frugt af svedsker og kirsebær sammen med kanel- og nellikekrydring og bitter engelsk lakrids.
Smagen er tæt og tung med masser af typisk amarone-frugt af blommer, kirsebær og rosiner. På midten ankommer en markant krydret bitterhed af nelliker, brændt karamel og engelsk lakrids og i finishen også en smule sødlige fadaromaer.

En arketypisk amarone i rummet mellem moderne og traditionel stil. Det er godt og ikke til at sætte en finger på - og alligevel er flasken ikke blevet helt tømt her flere dage efter åbning.. Købt for 140,- for nogle år tilbage i Salling, hvilket er/var meget flot for Amarone på det her niveau.
87

Ingen kommentarer: