lørdag den 16. august 2014

2011 Calabretta, Nerello Cappuccio Sicilia IGT


Nerello cappuccio bruges næsten udelukkende til at blande i nerello mascalesen i vinene fra Etna. Her når den står for sig selv er det tydeligt hvor forskellig den er fra mascalese: Med sin mørke bløde frugt er det nærmest som en Sicilia-version af Chiantis colorino. Calabretta dyrker og vinificerer ikke-interventionistisk og lagrer på store fade eller gamle barriques.

Men i Calabrettas udgave står cappuccio på ingen måde tilbage. Hvilken fantastisk vin! Tæt og mørk i glasset og en helt vidunderlig duft af mørk brombærfrugt, kardemommekapsler, sødlakrids og nykværnet frugtig kaffe. En meget intenst frugtig duft.
Smagen er ligeså flot. Rund og dyb frugt af solbær og brombær med en køling af spearmint og metalmineraler og en frisk finish med lakrids og små tanniner.

En fantastisk vin: Rustik og frisk, rund og intensiv - uden på nogen måde at blive for meget, ikke mindst pga de herligt lave 12% alkohol. Minder lidt om bio-blaufränkisch, eller om kølig, rustik merlot - måske smagte højrebreds-bdx sådan i gamle dage?
 185,- hos Carlo Merolli.
92

1 kommentar:

Herren sagde ...

Låter härligt. Dags att lägga en beställning hos Carlo igen, det var länge sedan nu. Tack för tips.