fredag den 8. august 2014

2011 Balthasar Ress, Rheingauer Landwein Blanc de Blanc trocken


Balthasar Ress ligger i Hattenheim i det østlige Rheingau og råder over hele 46 hektar. Mest riesling naturligvis, men også lidt spät- og weissburgunder. Man besluttede i 2011 at eksperimentere med sidstnævnte fra en lille parcel på Hattenheimer Heiligenberg og lavede denne vin som macererer en uge og lagrer på nye amerikanske fade. “Når man vil eksperimentere, må man gå til ekstremerne, og det har vi gjort (…) Den mest usædvanlige vin vi har produceret nogensinde”.

Trods det ser den relativt traditionel ud i glasset - omend mørk gul. 
Duften har et kraftigt fadpræg med krondild, røg og vanilie sammen med fennikel og mint og en klar, intens frugt af ananas og grape. Et herligt snus med masser af udvikling undervejs.
I smagen er der heftig syre, virkelig intens syrlig frugt af grape og lidt frisk ananas. Tæt og fyldig krop. Krondilden fra fadet er med her igen og hen mod slutningen køler et element af mint, som blander sig med den intenst syrlige frugt.

En lystonet og superintens vin, som også har lidt af skalmacerationens tunge dybde af læderagtige mineralaromaer. Lang og heftig eftersmag. Jeg ville lave mere af det her hvis jeg var ønolog hos Ress! Det her vinder med lagring, så fadet kan få lov at lægge sig lidt.
€19 i Tyskland hos Orange Wines, desværre udsolgt nu i denne årgang.
90

Ingen kommentarer: