mandag den 25. august 2014

Cisterzienser Weingut Michel, Silvaner og Spätburgunder BdN


Michels sauvignon blanc er en lille perle af en tør, sprød og grønt aromatisk hvidvin som er læskende og hyper-anvendelig. Vi ser om det også gælder to andre enkeltsortsvine fra Michel i Wonnegau i det sydlige Rheinhessen; en silvaner og en hvidvin på spätburgunder.

2012 Cisterzienser Weingut Michel, Silvaner ’S’ Löwenerz trocken
Intens duft med blød gul pære, kraftige mirabeller, ymer og en smule anis. Tæt og cremet i munden med en del restsødme - mango og mirabeller i frugten og krydring af peber og anis i en fin og kraftfuld finish.
En genial ledsager til fx. finere thai-køkken hvor det frisk-krydrede og stærke her får en medspiller i den cremede, saftige sødme og de pebrede anistoner.

2013 Cisterzienser 
Weingut Michel, Spätburgunder Blanc de Noirs
Pinot noir vinificeret som hvidvin. Ferskengul-orange farve og en flot og klar aromatik i duften af blommer og bagte citroner sammen med en sødlig krydring a la brunkage. Også her er der i smagen en restsødme og en fin, tæt aromarigdom i en ellers herligt letdrukket vin.

To lækre og fyldige vine som gør sig godt til tungere, krydret mad. Med flot balance mellem sødme og mineralitet foretrækker jeg nok silvaneren - men min Michel-favorit er stadig deres sauvignon. Henholdsvis 95,- og 65,- for silvaner og blanc de noirs hos Winefly.

Ingen kommentarer: