tirsdag den 8. juni 2010

2004 Roagna, Barbera d'Alba


Roagnas Barbera som først er frigivet for nylig efter hele fem år på botti. Dette er første release fra beplantninger fra 1999 på toppen af La Rocca e La Pira i Castiglone Falletto. Der kommer til at blive lavet kæmpestor Barbera på disse stokke, som stadig er unge nu. Der produceres 2500 flasker.
Farven er rubinrød med lette violette træk og sort kerne. Fantastisk duft, som er utrolig blid, og mangelaget. Klokkerene blåbær, sorte kirsebær og rabarberkompot, flotte mineralske toner af salt og vaniliesukker sammen med heftig mørk lakrids, anis, mørdej og ubehandlet læder.
I munden har vinen en fantastisk blød struktur i meget stor balance. Smagen er bærpræget og afrundet - taber lidt højde på midten, men finalen er smuk og lang - syren og den elegante bærfrugt danser rundt i hele munden i en meget lang og flot udklang. Imponerende kompleksitet og koncentration på så unge stokke. Karakteristisk Barbera og perfekt til hjemmelavede tagliatelle med burro alla salvia. Atomwine importerer Roagna.
 
90 

Ingen kommentarer: