søndag den 27. marts 2011

2009 C. Jüngling, Riesling Feinherb

Feinherb er betegnelsen for halvtørre vine i Mosel. Det er hvidvine i en speciel stil, som kan være fantastiske madledsagere, hvor andre må melde pas: asiatisk mad, fed fisk eller fjerkræ, eller salater med frugt/sød dressing. Christa Jüngling ejer Weingut Paulinshof på 8 ha og aftapper denne exportetiket i navnet C. Jüngling, som er moderat i sødmen med 10,5% alkohol.

Halvtyk vin i glasset og flot gyldengul farve. Frisk næse med kraftig champagnebrus-is, umoden ananas og moden pære sammen med træk af friske jordbær og spæde bøgeblade. Ikke superintens eller kompleks næse, men fin og delikat og med en god mineralsk næseryg.
Feinherb-karakteren er helt evident med det samme i munden, hvor sødmen trædder rigtig frem uden at det er på bekostning af friskheden: Mikroperler og meget friskt og saftigt mineralsk attack fra begyndelsen, så tager den sødmefulde ananas- og pærefrugt over sammen med parfumeret akaciehonning og derefter dominerer syren i finish og eftersmag: En let, men meget saftig syre, som er vedholdende i eftersmagen og fint kontrasterer den tunge, overmodne pæresødme.
Jeg kan bedst lide denne type vin ret kold, så friskheden understøttes maksimalt. Løgismose importerer til Netto, som aktuelt sælger for 49 kr. Er man til feinherb/halbtrocken i den lettere afdeling er det et rigtig godt køb.
 
85 

2 kommentarer:

VinKreutzer.dk sagde ...

Tak for god gennemarbejdet note. Jeg må i Netto og have en flaske eller 2. Kunne godt lyde som en god vin at have på køl til sommeren.

Hyg dig.

Piu Rosso sagde ...

Ja, jeg køber også selv lidt flere ind til de stegte ris og den første sommervarme. Thomas Ilkjær anbefaler også i weekendens Politiken.

I lige måde:-)

/Niels