torsdag den 31. marts 2011

2003 Argiano, Il Duemilatre di Argiano [revisit]

Denne vin er Argianos deklassificerede 03-brunello, en historie man kan læse i mit første indlæg om den. Her er det min sidste flaske, som jeg egentlig havde planlagt skulle have prøvet sin levedygtighed over et langt stræk, men nu slap tålmodigheden op og med min begrænsede kælderkapacitet er der brug for hver en plads. På papiret biver den heller ikke bedre end nu, den overvarme årgang taget i betragtning.

Dyb, mørkrubin farve med begyndende rødbrune modningstræk i kanten. Moderne Toscana i duften, som domineres af smør, karamel og vanilietoner fra fadet sammen med dybe kirsebær og æteriske, lakagtige og peberkrydrede træk. Kraftig, men bred og ikke så fokuseret i næsen - lidt varmeslaphed, tydelig alkohol og udvandede tendenser i frugten i en ellers en ganske lækker duft (omend ret præget af fad).
Smagen er balsamisk med mørke kirsebær og rabarberkompot og en meget tæt kerne. Virker en smule dump og med en lidt overfladisk frugtsyre, men blød og behagelig vin med god fylde og dybde og umiskendelig seriøsitet. Relativt lette tanniner i finishen og medium længde på eftersmagen - god kraft, men lav syre her også og derfor primært båret af den balsamiske frugt og fadet.
Virker som om den er faldet lidt siden sidst, og jeg er ok med at der ikke er flere tilbage. Men fint bekendtskab, som Philipson solgte til en rigtig god pris (100 kr).
 Winelover har også smagt.
88 

Ingen kommentarer: