tirsdag den 3. maj 2011

2008 Domaine Costa Lazaridi, Oenodea

Ligesom 'The Greek' i TV-serien The Wire, vist ikke var rigtig græker alligevel, er det også so-so med autenciteten her: Cabernet og syrah lavet af Michel Rolland og lagret på franske barriques.. Men roserne har været store rundt omkring, så hvorfor ikke teste denne vin fra Makedonien i Grækenland. 60% cabernet, 20% agiorgitiko og 20% syrah, som lagrer et år i delvist nye fade.

Tæt, mørkerød farve med violette kanter. Duften åbner fint i typisk Rolland-næse: Solbær, tørt krat og fad (kokos, vanille, smør, kanel, gummi) og en fed, æbleagtig syrlighed. Men fra åbning falder interessen støt og duften klapper faktisk helt sammen og ender i en fraværende og ret simpel kombo af grønne grene og smør-fad.
Lækker, blød frugt i munden med meget saftige, mørkerøde bær. Det er en blød vin, men strukturen har alligevel ok greb med fin syre og mellemfyldig mørk frugt. Finishen har god koncentration, ok syrekadence og bløde tanniner. Læder og engelsk lakrids ud i eftersmagen, som afslører en noget tynd frugt. Små taninner bliver siddende på tænderne.

Det er ikke ofte man finder en effektiv måde at slukke sin momentane tørst efter saftig bordeaux-stil på for 60 kr, og når man åbner denne vin, tror man det måske er lykkes. Men ak, timerne afslører svaghederne her og man ender med en temmelig flad oplevelse. HJ Hansen sælger.
84 

Ingen kommentarer: