torsdag den 26. maj 2011

2008 I Veroni, Chianti Rùfina

Der er en klar niveauforskel i Chianti-denominationerne: Selvom DOCG-tildelingen gælder for hele Chianti, er det nok reelt kun Chianti Classico, som skulle have haft den. Chianti Rùfina er undtagelsen blandt de øvrige subzoner og har et generelt kvalitetsniveau på højde med Classico - ikke mindst takket være få topproducenter.
I Veroni er en af klassikerne i Rùfina. Deres basisudgave laves på 90% sangiovese og 10% Canaiolo, som macererer 15 dage og 90% lagrer et år på botti, 10% på 500-liters fade (tonneaux).

Dyb og sorttonet rubinrød, halvtransparent og med lav viskositet i glasset. Let kødfuld næse med mørke, saftige sangiovese-kirsebær, vådt læder, og lakrids som changerer i nuancerne sød-, engelsk- og rodlakrids.
Mellemfyldig i smagen hvor den saftige kirsebærfrugt bekræftes. Blød og med god bredde, men relativt lav syre. Let finish med lille sødme i frugten og tanniner som tørrer helt let og meget kort, men der mangler igen lidt intensitet i syren. Det samme gælder for eftersmagen, hvor den mørk-bløde kirsebærfrugt blander sig med lakrids og lette fadtoner, primært af sødlige nødder.

Det er med sin kødfulde, let animalske stil en rustik vin mere end egentlig klassisk. Udmærket madvin til mediumfyldige pastaretter eller hvidt kød. God kirsebærfrugt og overordnet behagelig karakter, men ikke videre karakterfuld eller interessant. Blev drukket sammen med 2004 Podere Cappacia Chianti Classico, og klasseforskellen mellem de to var markant. God pris hos Carlo Merolli og (sporadisk) Dansk Supermarked.
 
84 

Ingen kommentarer: