tirsdag den 14. juni 2011

2004 Fongoli, Sagrantino di Montefalco

Fongoli ligger lige udenfor Montefalco og dyrker vin på 28 af ialt 40 hektar. Far og datter producerer i fællesskab Montefalco Rosso (også Riserva) og Sagrantino di Montefalco (også enkeltmark 'Vigna dei Sospiri'). Sagrantinoen undergår lang maceration (først koldt) og lagrer 30 måneder på store slavonske fade.
Transperant, rubinrød farve med tegltræk. Smuk, ærketraditionel næse med koncentreret slank rabarberfrugt, friske svampe, moskus, pulverlakrids, lidt våde blade og grenede bittertoner. Med luft runder duften af og mørkner lidt mod karklud og trøffel.
Smagen har tårnhøj syre sammen med mørke mineraler og en smuk, ren rød frugt. Lys og slank stil, men saftig og kraftfuld. Grenet finish med modne, integrerede tanniner som leder over i en eftersmag, der er domineret af den intense saftige syre, rabarber- og ribsfrugt, smørret læder fra fadet ude i spidsen og tanninreminiscenser i kinderne. Utrolig flot længde!
Det er en lækker og superelegant sagrantino, som er meget traditionel og slank i stilen og som leder tankerne hen på oldschool piemontesere eller nogle af de mest traditionelle toscanere. Er moden nu og holder også et par år+. Aristokratisk! 139 kr. på tilbud hos Supermarco er en superpris. 
90 

2 kommentarer:

Ingvar Johansson sagde ...

Niels! Det låter fantastiskt. Måste försöka ta mig över till Supermarco prestissimo

Piu Rosso sagde ...

Hej Ingvar! Det må du gøre - jeg tror bestemt den vil falde i din smag. Tilbudsprisen er uhørt, men jeg mener at have set den før, så måske behøver du ikke skynde dig (meno mosso:-)). Normalprisen er vist ca 170, hvilket absolut også er fint.
Fongoli moderniserede kælderen i 2002 og datteren, som nu har overtaget, er efter sigende lidt mere moderne i sin approach, så det kan godt være at de nyeste årgange ikke har helt samme traditionalisme.
VH Niels