mandag den 27. juni 2011

(2010) Cantine Formigine Pedemontana, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro (bio)

(Semi)secco lambrusco med 10,5% alkohol på økologisk dyrkede druer af grasparossa-varianten fra det gigantiske kooperativ. Aftappet til det italienske bio-brand Sì Naturalmente og identisk med Formigine Pedemontana's 'Caronte'. En eller to af de tidligere flasker har måske virket lidt bedske og reducerede, men den sidste her i aften leverer maksimalt, der er dømt ren drikkeglæde i gården:
Meget mørk rubinrød med violette træk og tykt, kort lyserødt/-lilla skum. Fin lille duft af mørke bær og frisk gæring med undertoner af sommerblomster og sødtobak.
Blød og cremet i munden med fint afstemt sødme og en charmerende, saftig frugt af blåbær og kirsebær. Mørkner hen mod finishen med porter-agtige bittertoner, fjerlette tanniner og bid fra perlerne, som leder over i mediumlang, delikat eftersmag.
Vi er et par niveauer under fx. den sublime Battagliola, og det er god - ikke stor - vin det her. Og så alligevel: At drikke vin handler også om situation og kontekst, og denne kølige lambrusco gjorde det fantastisk i aften sammen med hjemmelavede pizzaer i gården,
 nys hjemvendt sommersol, legende unger og et dejligt leben. Et match som er hinsides point og peaker på andre skalaer end sædvanlig kvalitetsbedømmelse. Hvem sælger? Merolli, naturalmente!

Ingen kommentarer: