lørdag den 4. juni 2011

2008 Domanda, Barbera d'Asti Superiore 'Crevacuore'

Barbera fra Mario Domanda i Calosso mellem Alba og Nizza Monferrato. Tæt, helt mørk sortrød farve med rubinrøde reflekser. Kødfuld og krydret næse med frugt af bløde fuldmodne kirsebær og lidt svedske/dadel sammen med fadkaramel og -vanilie, lidt tjære og markant tone af tørret basilikum.
Smagen er blød med intens mørk frugt, markant sødme og moderat syre. Gode druetypiske kirsebærtoner og krydret finish med tørrede krydderurter, peber og lidt for dominerende alkohol. Den moderate syre og det totale tanninfravær giver for mig indtrykket af en slap struktur. Sødme og de tørrede frugter fra duften præger eftersmagen sammen med markante træk af brændt karamel. God længde.
Havde den været et lydbillede, ville denne vin have haft rige mellemtoner men til gengæld hverken bas eller diskant. Saftig og blød, men alligevel lidt mat - man får sådan set meget vin for pengene når Irma sælger på tilbud, men i stedet for de to flasker for 110 kr, får man sikkert mere ud af at købe én bedre Barbera til samme pris: Læs fx. her hos Italienska Viner for righoldige anbefalinger.
 
85 

Ingen kommentarer: