søndag den 8. juli 2012

2009 Ricasoli, Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva


Rocca Guicciarda Chianti Classico Riserva er en System-klassiker som selv her ude midt i Småland er tilgængelig i Bolagets butikker. Moderne chianti-fortolkning med 80% sangiovese, 10% merlot og 10% cabernet, som lagrer 15 måneder på barriques og tonneaux.

Farven er mørk rubinrød. Rund og blød duft med masser af frugt af brombær og søde kirsebær sammen med youghurt, jord, tobak og en lille vaniljesødme. Umiddelbart mere merlot- end sangioveseagtig, men udmærket intensitet og saftighed.
Det bløde indtryk forstærkes i smagen, som er udpræget frugtig og meget rund. Syren er ok og pakker de mørke bær ind i bred youghurt og balsamico. Finishen er god og frugtdrevet med medium intensitet og noter af tobak og lidt sødlakrids - men helt tanninløs i afslutningen og også temmelig moderat styrke i eftersmagen.
Udmærket dybde (især med luft) i frugten, men som næsen antyder går associationerne mere i retning af merlot end sangiovese. Det er et meget rundt CC-udtryk, som efter min mening savner typicitet, stringens og struktur for at få mine safter til at stige. 139 Skr i Systembolaget - en velbeskrevet vin i den svenske bloggosfære, se den her googling.
85

Ingen kommentarer: