søndag den 29. juli 2012

Chiarli Lambrusco: Salamino vs. GrasparossaVi smager to lambruscoer fra storproducenten Chiarli på hver sin lambrusco-sort.


2011 Chiarli, Lambrusco Salamino di Santa Croce Amabile
Lille, frugtig næse af sorte, frosne skovbær og maltøl. I smagen er der den karakterstiske frugt af hyldebær og den skønne kombination af saftet sødme og friskt bid fra syre og mousse. Let bitter og en anelse skarp i finishen, men overordnet en klart godkendt og ligefrem lambrusco.

2010 Chiarli, Lambrusco Grasparossa di Castelvetro Amabile 'Mutina'
Lidt tilbageholdende i næsen også, men mere rund i den mørke frugt. Åh, hvilken blød lambrusco smagen byder på: Den sidste og klart den bedste flaske i kassen, hvilket beviser at Lambrusco ikke behøver brænde i kartonen; de kan lagre ganske fint et par år! Bløde, mørke bær og en rund tone i frugten nærmest af jordbær. Fin perlen og en god finish drevet af frugtsyre og lette bittertoner. Mums.

Der er ingen tvivl om at Carlo Merollis 'Mutina' (60 kr.) er den bedste vin her, men også salaminoen er udmærket og til 35 kr (afkølet!) i Kvickly får man en enkel, men autentisk lambrusco til en kuppris. Begge holder 7-8% og er amabile, dvs. halvtørre, og går glimrende til et utal af formål - aperitif, frugtdesserter, pastaretter etc.

Ingen kommentarer: