søndag den 29. juli 2012

Domaine de Ménard


Domaine de Ménard er et lille nyere hus på 10 hektar i Côte de Gascogne i sydvestfrankrig, som satser på hvidvine på lokale druer som colombard, ugni blanc og gros-manseng. Importeres af A-Vinstouw.

2011 Colombard - Sauvignon Côte de Gascogne IGP
60% colombard og 40% sauvignon. Lys gul farve og en kraftfuld ligefrem duft, som oser af sauvignon med masser af tomatstilk og græs sammen med slank frugt af citrus, nærmest over i citronskal. Lidt benet og meget tør i smagen med citronfrugt og grønne toner i front, som med luft dog åbner fint op og får rundere noter af hyldeblomst. En enkel hvidvin af god basiskvalitet, som er god til lettere mad. 59 kr.
84

2011 Cuvée Marine Côte de Gascogne IGP
60% colombard, 20% sauvignon og 20% gros-manseng. Strågul farve, en anelse mørkere end lillebroderen. Ikke så aromatisk i duften, men en frisk og elegant næse med lime, frisk ananas og græs og masser af mineraler. Virkelig frisk og crispy i munden med en fin frugt af især lime og en flot finish, hvor den friske frugt får en delikat farvning af anis. God syre og sprøde mineraler hele vejen.
En meget levende og attraktiv hvidvin, som har det der skal til for at levere sommerglæde i glasset, både med og uden mad. 69 kr.
86

Ingen kommentarer: