mandag den 30. juli 2012

2005 Keller, Westhofener Kirchspiel Riesling Spätlese GK


Moden spätlese fra Kellers Kirchspiel-parceller i Westhofen i det sydlige Rheinhessen.

Ungdommelig lysegul farve, ingen synlige tegn på alder. Ekstremt intens og tætpakket spästlese-næse med sød frugt af bagt ananas, dåsefersken og mirabelle. Frugten er pakket ind i masser af petroleum som sammen med en ultrablød og intens karamel nærmest giver kakaoagtige associationer. Også tørre skovtoner af tørre fyrnåle, harpiks og hø.
Stor og sød forrest i munden, fyldig og slikket med intens frugt igen af ananas, mirabelle, fersken og nymoset hindbær. Der er en enormt forfriskende sprødhed i strukturen som sammen med den levende syre skaber en smuk nuancering af den søde grundtone - strukturen er tætpakket og alligevel sprød og elegant. Finishen er ikke voldsom - vinen har masser af krop, men klinger i afslutningen langsomt og roligt ud i et elegant diminuendo med masser af schumannsk legefuld elegance: Grønne æbler, hindbær, mirabeller og kandis.

Det her er simpelthen fantastisk, en vidunderlig vin og en stor oplevelse. Så arketypisk riesling og spätlese. Atomwine importerer Keller, men har desværre solgt ud af disse 05-skønheder.
93

Ingen kommentarer: